2011, het is klaar !

2011, het is klaar !

2010

Maart 2011

Vanaf september 2010 tot maart 2011 zijn we druk in de weer geweest met een veelheid aan details. Grootste klus was de uitlijning van de tandwielen, maar dat is nu perfect. Ook de parkeerrem en het aanbrengen van isolatie op de stoomleidingen is aangepakt. De stuurinrichting is voorzien van nieuwe lagerbussen, zodat het de Kemna nu weer lekker stuurt. Ons streven was om alles klaar te hebben rond 1 maart, zodat we bij redelijk weer konden gaan rijden. Dat hebben we nu een paar keer gedaan, de laatste keer ongeveer 6 kilometer en dat gaat prima.

Eind april zullen we de restauratie feestelijk afsluiten !

Restauratie klaar

We zijn op pad. We rijden achteruit om te zien of de tandwielen dan ook goed blijven ingrijpen. Weet wel dat een stoomtractor even hard vooruit als achteruit rijdt !

23 april 2011

Een belangrijke dag voor  de Vereniging  !
Na acht en een half jaar restaureren was het dan toch zover. Onze Kemna is klaar en heeft op 23 april, tijdens een kleine ceremonie haar naam gekregen.
Ongeveer 50 genodigden  luisterden naar een  korte inleiding door de voorzitter van de Vereniging, waarin vooral de mensen en instellingen die ons de afgelopen jaren hebben geholpen met advies en financiën werden bedankt.

Eindelijk ging de deur open !

Nog net genoeg druk om op eigen kracht naar buiten te rijden en daar stond de Kemna, in het volle zonlicht van deze prachtige dag.

Gert vd Hart, Jaap Mayoor, Jan Fray en Ron Noordenbos werden uitgenodigd om de doop te verrichten door de onthulling van het naambordje. De naam is : “De Majoor” 

Alle vier al dik de tachtig gepasseerd, maar nog steeds actief en belangstellend.

Onder de naam “DE Majoor” zal ze vanaf nu door het leven gaan.

Dit is een verzameling oude onderdelen die door Willem Gijtenbeek tot een klein kunstwerkje zijn samengevoegd.

 

Is nu al het werk klaar ?. Echt niet, we hebben in de jaren daarna nog heel veel kleinere en grotere verbeteringen aangebracht. In 2012 is alles omgebouwd op vetsmering in plaats van olie. En zo zijn er nog een veelheid aan kleine wijzigingen/aanvullingen gedaan. We treden nu met “De Majoor” op in binnen- en buiten land, zo’n 12 tot 14 keer per jaar.

Zie ook de evenementenkalender